Розстоювальна камера Proofer Q&R на 3 візки.
Запустили камеру розстоювання в Одеській області, призначену для вистоювання тестових заготовок хлібобулочних виробів перед їх випічкою. Розстоювальна камера розрахована на 3 візки під лист 600*400 мм (стандартний пекарський розмір). Ця камера ідеально відтворює ідеальні параметри вистоювання. Технічні характеристики камери Тут .
Особливості температурного режиму при остаточному вистоюванні дріжджового хліба. Оптимальна температура для тестових заготовок-32-38ºС. Її зниження уповільнює процеси, а підвищення збільшує кислотність тесту. При цьому якість кінцевого продукту погіршується (виключення здобу). Температура тесту не повинна відрізнятись від температури в камері більш ніж на 5-8 ºС. Вологість, що підтримується в камері шафи, може змінюватись в межах 65-85 %. За таких умов верхній шар тіста стає гладким, еластичним та добре утримує вуглекислий газ. В результаті вироби мають апетитний зовнішній вигляд та гарну якість. Час остаточного вистоювання 20-120 хвилин.
Зазначимо, що неправильно підібрані параметри можуть призвести до недостатньої або надмірної вистоювання. Тому необхідна наявність грамотного персоналу, відповідного обладнання та відпрацьованої технології.
Монтаж кліматконтролю Q&R проводився нашими спеціалістами з подальшим інструктажем персоналу пекарні. Розстоювальна камера працює в парі з ротаційною піччю Miwe Roll-in. Якість та надійність перевірені часом.