Електрична м'ясорубка Vektor AL 12, 150 кг/год

Промислові м'ясорубки

Промислові м’ясорубки: види ножів та решіток для регулювання виробництва

Промислові м’ясорубки класифікуються за системами ножів та решіток, що впливає на їх можливості та продуктивність при переробці різних видів м’яса. Найбільш поширені системи — Enterprise , полу- Unger и Unger .

Система ножів Enterprise

Интерприс

Система Enterprise широко використовується в домашніх та дрібнопрофесійних м’ясорубках. У цій системі застосовується:

  • Один односторонній ніж та одна решітка. Ця проста конструкція дозволяє досягти високої продуктивності за помірних умов двигуна.
  • Вона розроблена для ретельного подрібнення основного інгредієнта, що дозволяє зберегти структуру та смакові характеристики продукту.
  • Система цього типу зводить до мінімуму механічний вплив, що робить його пристосуванням для обробки м’яса та інших продуктів, що потребують ретельного подрібнення.

Переваги :

  • Більш низька вартість м’ясорубок
  • Економія енергії та мінімальне навантаження на двигун.
  • Працюйте на високій швидкості з м’яким та вареним м’ясом.
  • Менша кількість ножів та решіток

Недоліки :

  • Неможливість роботи з використанням продуктів, наприклад з жилистим м’ясом або замороженими шматками.
  • Для отримання джерела фаршу потрібна повторна обробка.

Ця система підходить для невеликих кафе та ресторанів, де готують фарш із м’яких сортів м’яса, риби чи інших продуктів. А також для невеликих цехів – робота з м’яким м’ясом.

Система ножів полу-Унгер (Unger 3)

унгер 3

 

и повний Унгер (Унгер 5)

унгер 5

Unger — Найбільш потужна система, що використовується у великих промислових м’ясорубках. Варіанти напівУнгер (Унгер 3) и повнийй Унгер (Унгер 5) включають різні конструкції ножів і решіток:

  • Напів-унгер (Унгер 3) : з’єднання з підрізних грат і однієї або двох двосторонніх ножів, що призводить до досягнення якісного фаршу вже при першому проході.
  • Повний Унгер (Унгер 5) : включає підрізну, проміжну і кінцеву решітки, а також два двостулкові ножі, що забезпечує рівномірний помел і дозволяє отримати дрібний фарш за один прохід.

Переваги :

  • Пристрій для переробки грубої сировини, замороженого м’яса та субпродуктів.
  • Менше залежить від типу приводу, якості та стабільної роботи двигуна.
  • Ця система забезпечує чудову якість м’яса будь-яких сортів.
  • За один помел можна отримати дрібний фарш

Недоліки :

  • Високе навантаження на двигун, що вимагає використання посилених редукторів, що може призвести до їхнього зносу при інтенсивній експлуатації.
    Висока вартість м’ясорубок; Унгер

Система Унгер широко застосовується у великих виробничих цехах, таких як м’ясопереробні заводи та фермерські господарства, де важливими є висока продуктивність та можливість переробки різних типів сировини.

 Як вибрати систему ножів?

Якщо ви працюєте у невеликому кафе та переробляєте м’яке або варене м’ясо, система Enterprise буде достатньо ефективною.

Для підприємств з великим обсягом переробки та необхідністю роботи з сировиною різних видів краще вибрати Унгера – його повну або напівверсію.

Тепер спробуємо розібратися з типами решіток

а)  Решітки для м’ясорубок класифікуються за номером (діаметром решітки)

  • ТК5- діаметр решітки 51мм
  • ТК8- діаметр решітки 61мм
  • ТК12- діаметр решітки 69мм
  • ТК22-діаметр решітки 81мм
  • ТК32- діаметр решітки 99мм
  • ТК422-діаметр решітки 129мм

б)  І за розміром отворів у решітці

  3мм,;3,5мм;4мм;4,5мм;5мм;6мм;8мм;10мм;12мм;14мм;16мм;18мм;20мм; та підрізна решітка

  решетка мелкая                       крупная решетка                                     подрезная решетка